Acasa > Energie Verde > Sisteme fotovoltaice on grid > Degivrare Panouri Fotovoltaice > Cablu alimentare-PVMAT
Cablu alimentare-PVMAT

Cablu alimentare-PVMAT

Cod produs: E6001245
Rating Produs: star star star star star
Alege model:
CERERE OFERTA
Cablu alimentare-PVMAT
Degivrare Panouri Fotovoltaice

PV-MAT Folie degivrare pentru Panourile Fotovoltaice 

 

Cea mai economica si eficienta metoda de a prevenii pierderile sistemelor fotovoltaice pe timpul iernii!

ROL:

Inlatura rapid zapada, gheata si depunerile de chiciura de pe suprafata panourilor, maximizand productia de energie electrica a sistemului.

UTILIZARE:

- Sisteme fotovoltaice autonome (OFF-GRID)

- Sisteme fotovoltaice conectate la retea (ON-GRID)

- Parcuri fotovoltaice

EFECT:

Folia incalzeste suprafata activa a panoului fotovoltaic si provoaca topirea (si eventual desprinderea) zapezii si a ghetii depuse pe acesta si readucerea rapida a panourilor la productia maxima de energie electrica.

FUNCTIONARE:

Un cablu special de degivrare este fixat in serpentine intre doua folii rezistente de aluminiu. Folia este atasata cu un adeziv special si rezistent pe spatele panourilor fotovoltaice. Cand este alimentat cu 230V AC cablul se incalzeste iar folia distribuie caldura pe intreaga sa suprafata ceea ce duce la topirea si inlaturarea rapida a zapezii sau a ghetii de pe panouri. Comanda se poate face atat manual cat si printr-un sistem de automatizare cu microprocesor si senzori de zapada / gheata si temperatura.

BENEFICII:

- Unica solutie existenta de degivrare automatizata a panourilor fotovoltaice

- Previne intreruperea si / sau scaderea productiei de energie electrica pe timpul iernii la sistemele OFF-GRID si ON-GRID.

- Previn pierderile de energie electrica datorita multiplicarii efectului obturarii unui panou cu zapada / gheata (efect de umbrire). Explicatie: Randamentul unui sir de panouri este dat de randamentul celui mai "neproductiv" panou din sir. Mai multe panouri functionand la randament mic (acoperite partial cu zapada sau gheata), reduc numarul de de ore de functionare pe zi a invertorului (datorita scaderii tensiunii de intrare in invertor sub pragul minim).

- Protejeaza suprafata panourilor de zgarieturi cauzate de degivrarea mecanica (manuala), zgarieturi ce cauzeaza scaderea randamentului panoului (si a sirului din care face parte), pe tot restul vietii sistemului fotovoltaic.

- Elimina riscul degradarii sau a prabusirii acoperisurilor sub greutatea suplimentara a acumularii de zapada (la sistemele instalate pe acoperis, hale, etc).

- Previn alunecarile mari de zapada de pe suprafata panourilor ce pot cauza daune materiale sau accidente, deoarece permite topirea (detasarea) graduala si controlata a zapezii. 

Costul electricitatii (de operare) este acoperit rapid de productia panourilor (folia consuma 190Wh, iar un panou produce 200 - 250Wh). Degivrarea panourilor functioneaza insa doar cateva ore / zeci de ore pe sezon de iarna, in timp ce sistemul produce electricitate cateva mii de ore / iarna.

CONECTARE:

Foliile PV-MAT de la Delphi Electric se pot conecta in serie pana la 20buc pe un string (16A, 3600W). Daca sunt mai multe panouri in sistem, se grupeaza corespunzator pe mai multe "insule" eventual comandate prin contactoare. Comanda lor se poate face manual (cu un temporizator, care le lasa sa functioneze intre 0.5h...6h), sau putem oferii un sistem complet automatizat cu microprocesor si senzori de temperatura si umiditate / zapada care reduc cu pana la 80% timpul de functionare.

DETALII TEHNICE:

Putere folie PT-MAT: 190W

Alimentare: 230VAC

Conectori: 2x0.5m (mama / tata)

Grad protectie: IP67

Se pot conecta maxim 20buc in serie (I max. 16A, 3600W).

ACCESORII CONECTARE:

Pentru interconectarea foliilor si alimentarea acestora, va punem la dispozitie cateva elemente optionale:

- Cablu inter-conectare PV-MAT, 3ml (pentru inter-conectarea string-urilor)

- Cablu alimentare PV-MAT, 4ml

- END-CAP, pentru protectia capetelor 

AUTOMATIZARE:

Pentru automatizarea completa a sistemului, se utilizeaza kit-ul PV-MAT-CTRL, format dintr-un termostat de sina OJ ETR2 + doi senzori: de temperatura, respectiv umiditate. Din termostat se poate seta pragul de temperatura, respectiv umiditate, sub care sistemul sa porneasca automat. In functie de suprafata sistemului fotovoltaic (a numarului de panouri), se va utiliza un set de senzori sau mai multe.
 

PRODUSE SIMILARE

SOL SAL