Degivrare aplicatii speciale


Solutii 1:                                   
Degivrare Sine Incalzire Silozuri (lapte, ulei) Incalzire Cisterne
Degivrare Antene Incalzire Roboti - Aplicatii industriale Sisteme de Incalzire Flexibile

Descriere: 
> Pentru multe alte situatii (ca cele prezentate mai sus), natura procesului tehnologic sau mediul de lucru, ii obliga pe operatori sa utilizeze sisteme de degivrare sau incalzire pentru echipamentele lor, indiferent de natura acestora, iar in majoritatea cazurilor cea mai simpla metoda de incalzire sau degivrare este cea cu cabluri incalzitoare electrice, care pot fi rezistive (cu o putere standard pe metru liniar) sau auto-reglabile (o putere reglabila in functie de temperatura exterioara). Toate echipamentele (cablurile incalzitoaredozele de ramificatii, accesoriile de fixare, termostatele si senzorii) trebuie alese in parametrii corespunzatori, pentru lucru la exterior, sau in diverse medii nocive.

> Este important ca in toate cazurile de incalzire sau degivrare, cablul incalzitor sa fie in contact direct si perfect cu elementul ce trebuie incalzit sau degivrat, sistemul de fixare fiind ales corespunzator pentru fiecare caz in parte. Un alt aspect important este izolatia, cablul incalzitor nu poate proteja sistemul fara sa fie montata si o izolatie termica (peste cablurile incalzitoare). Pentru toate cazurile prezentate mai sus, va recomandam sa 
consultati o companie specializata, astfel încat cablurile de încalzire utilizate sa aiba o putere suficienta, pentru a incalzii sau degivra "aplicatia" d-voastra.
 
Principii de instalare: 
> Sistemul de degivrare sau incalzire poate fi montat atat pe structuri de metal cat si pe cele de plastic (in functie de aplicatie). In cazul elementelor de metal cablul se fixeaza direct pe acestea, în timp ce elementele din plastic trebuie sa fie acoperite de catre un metal, ideal ar fi banda adeziva de aluminiu sau folia de aluminiu. Dupa instalare, cablul de încalzire este fixat cu banda de aluminiu auto-adeziva pe toata lungimea lui, astfel folia de aluminiu ajuta ca transferul de  caldura de la cablu incalzitor la "sistem" sa fie maxim. Cablurile de încalzire nu trebuie sa se atinga sau sa treaca unul peste altul. În cele din urma, "sistemele" sunt prevazute cu izolatie termica adecvata. Cablurile de încalzire pot fi înfasurate sau pot fi rulate simultan, in cazul in care sunt mai multe, amplasarea acestora fiind specifica fiecarui "sistem" in parte.

> Senzorul pentru citirea temperaturii trebuie amplasta in asa fel incat sa nu fie obturat sau influentat de cablul de incalzire. 

Caracteristici:
- sisteme compuse din Cabluri auto-reglabile ELTHERM ELSRCabluri incalzitoare ECOFLOORAccesorii de fixareTermostateSenzori
- tensiune de alimentare ~ 230V sau ~400V, 50Hz 

Avantaje:
- nu sunt necesare reparatii specifice dupa sezonul de iarna
- se protejeaza de inghet sau se incalzeste la o anumita temperatura orice tip de instalatie
- fara costuri de mentenanta (nu necesita intretinere)
- o solutie sigura (cablurile incalzitoare sunt prevazute cu tresa de impamantare) 
- sisteme inteligente de control, cu optiuni de alarma, care reduc la minim costurile privind energia electrica.

Utilizare:
1. Conducte Analizatoare - previne condensarea
2. Conducte de apa rece - protectie anti-inghet
3. Conducte de apa potabila - protectie anti-inghet
4. Soda caustica - previne cristalizarea la sub 30
°C
5. Uleiuri si grasimi - mentine consistenta vascoasa
6. Incalzirea petrolului - previne dispersarea cerii

7. Ambarcatiuni - protectie impotriva inghetului si condensarii
8. Degivrarea sinelor la portile de acces

9. Cisterne - protectie impotriva inghetului sau mentinerea unei temperaturi constante
10. Roboti - mentinerea temperaturii de lucru in zona industriala

Solutii 2:                                   
Protectie Camere Frigorifice Incalzire Sere si Ferme Incalzire Terenuri de Sport

Descriere: 
> Privind incalzirea Camerelor Frigorifice in pardoseala, aceasta se utilizeaza pentru a proteja pardoseala de inghet. In cazul in care pardoseala (betonul) ingheata, acesta poate crapa, ducand la investitii destul de ridicate privind reamenajarea pardoselei. Pentru a elimita aceste situatii, Delphi Electric va pune la dispozitie un sistem de protectie compus din cabluri incalzitoare ECOFLOOR. Aceste cabluri se monteaza in pardoseala, oferind o protectie maxima (daca sistemul este proiectat corect). In majoritatea cazurilor, "stratul de protectie" - cablul incalzitor, se monteaza in "sistem dublu". Se instaleaza doua cabluri incalzitoare in paralel, care se comanda separat cu termostat si senzor individual. Primul sistem se programeaza la o temperatura de 5
°C iar al doilea sistem se poate seta la 3°C. In acest fel, va functiona doar primul sistem, iar in caz de avarie va pornii al doilea sistem care va anclansa si o alarma.
Structura de montaj este urmatoarea:
- Beton armat, sapa (pardoseala finita in depozitul frigorific)
- Izolatie
- Membrana impotriva umiditatii
- Beton armat
- Cablu incalzitor ECOFLOOR
- Strat capilar
- Sol


> Pentru a accelera procesul de vegetatie in Sere, solul acestora trebuie incalzit de primavara timpuriu astfel incat procesul de vegetatie sa inceapa mai devreme si pentru a se obtine implicit mai multe recolte pe parcursul anului. Pentru aceasta se vor utiliza cablurile incalzitoare ECOFLOOR, impreuna cu accesoriile de fixare, Termostatele si Senzorii compatibili. Temperatura optima din sol depinde de tipul plantei si varsta acesteia. Pentru sere, temperatura tipica pentru radacinile plantelor se situeaza intre 15-25
°C. Pentru razoare de seminte si rasaduri, temperatura trebuie sa fie mai mare de 30°C. Pentru a se obtine aceste temperaturi in sol, e nevoie de o putere instalat de 75 - 100W/mp, nu mai mare pentru a nu exista riscul uscarii radacinilor. Pentru a prevenii pierderea caldurii inspre solul neincalzit, este necesara folosirea straturilor izolatoare cu capacitate mica de absorbtie a apei (ex: styropor). Aceste straturi trebuie acoperite cu o folie de PE de 0.2mm grosime pentru a impiedica infiltrarea apei. Folia de PE trebuie acoperita cu 10cm nisip, in care se vor amplasa cablurile incalzitoare la jumatatea grosimii stratului de nisip. Deasupra straturilor de nisip trebuie amplasat un suport de protectie (plasa metalica cu ochiuri mici) impotriva loviturilor provocate de cazmale sau alte unelte de gradinarit. La final se aseaza stratul de pamant in care se vor amplasa semintele.


> Procesul modern de crestere a animalelor din zilele noastre presupune asigurarea conditiilor optime pentru avestea. Solutia optima pentru aceasta problema este aceea a instalarii cablurilor incalzitoare ECOFLOOR in pardoseala grajdurilor, pentru asigurarea cresterii rapide a temperaturii. De exemplu purceilor proaspat fatati trebuie sa li se asigure o temperatura de aproximativ 30°C pentru primele doua zile. Dupa trecerea celor doua zile temperatura trebuie redusa gradual pana la 18°C pe parcursul a patru saptamani. Acest lucru se obtine cu ajutorul termostatelor electronice. Investitia instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala este una de perspectiva, insa rezultatele sunt garantate si se observa relativ repede.


> De asemenea este foarte eficienta instalarea cablurilor incalzitoare ECOFLOOR la fermele de pui pentru accelerarea ritmului de crestere a acestora. Printre alte avantaje amintim crearea unui mediu mai curat si mai uscat pentru pui, fapt care s-a dovedit a avea o foarte mare importanta in starea sanatatii acestora si in eliminarea obiceiului acestora de a se ingramadii unul in celalalt atunci cand nu este asigurata temperatura de confort optima. Datorita creearii acestei temperaturi de confort, se reduc astfel boliile care se transmit prin atingerea de la un pui la altul. Mai mult de atat, uscarea rapida a excrementelor de la pui va permite o curatare mai usoara si mai rapida a pardoselii.

> O alta solutie pusa la dispozitie de Delphi Electric, este incalzirea Terenurilor de Sport (golf, mini-fotbal, hipodromuri, etc). Sistemele de incalzire cu cabluri incalzitoare ECOFLOOR, incalzesc radacinile ierbii si permite, chiar ajuta, extinderea sezonului. Cablurile pot fi fixate la instalarea gazonului sau poate fi ingropat ulterior. Puterea instalata trebuie sa fie in intervalul
 75 - 100W/mp, nu mai mare pentru a nu exista riscul uscarii radacinilor. De asemenea trebuie tinut cont de puterea electrica a bransamentului (peste 500kW - in functie de suprafata). 
Structura de montaj este urmatoarea:
- Iarba
- Strat de pamant, aproximativ 30cm grosime
- Patura de nisip sub cablu, aproximativ 7cm (compactat) si aproximativ 3cm deasupra cablului
- Cablu incalzitor ECOFLOOR
- Baza solida si nivelata (sol)


Caracteristici:
- sisteme compuse din Cabluri incalzitoare ECOFLOORAccesorii de fixareTermostateSenzori
- tensiune de alimentare ~ 230V sau ~400V, 50Hz 

Avantaje:
- crearea unor medii propice pentru cresterea animalelor si a pasarilor
- dupa terminarea sezonului rece gazonul nu mai are nevoie de atatea ingrijiri si pregatiri
- se poate prelungii sezonul competitional

- fara costuri de mentenanta (nu necesita intretinere)
- o solutie sigura (cablurile incalzitoare sunt prevazute cu tresa de impamantare) 
- sisteme inteligente de control, cu optiuni de alarma, care reduc la minim costurile privind energia electrica.

Gama de produse recomandate:

1.1) Accesorii de Fixare
Delphi Electric va pune la dispozitie urmatoarele elemente de fixare:

- cleme special concepute pentru fixarea cablurilor la exterior, din material PVC cu protectie UV
- benzi metalice (Zinc, Aluminiu) pentru pozitionarea cablurilor
- lanturi din plastic sau metalice pentru aplicatii mai speciale
- benzi adezive si dublu-adezive, din Aluminiu sau Bituminoase

Prezentare produse - Click pentru detalii

1.2) Sisteme de Control si Automatizare
Delphi Electric va pune la dispozitie o gama larga de Termostate si Senzori pentru comanda acestor sisteme:
termostate analogice si digitale
senzori de temperatura

Prezentare produse - Click pentru detalii 

1.3) Cabluri auto-reglabile ELTHERM ELSR
cabluri cu doi conductori (bifilar)
- ecranaj metalic 
- diverse puteri pe metru liniar (10 - 15 - 20 - 25 - 30 - 40 - 45 - 60W/ml)
- singurul tip de cablu care se poate taia la orice lungime

> Aceste cabluri pot fi utilizate atat pentru incalzirea conductelor si a rezervoarelor cat si pentru incalzirea "aplicatiilor speciale" (prezentate mai sus). Avantajul major al acestor cabluri este faptul ca pot fi taiate la orice dimensiune, si pot fi amplasate aproape in orice mod pe "sistemele" ce se doresc a fi incalzite sau degivrate. 

Prezentare produs

1.4) Cabluri incalzitoare ECOFLOOR ADPSV
cablu cu doi conductori (bifilar)
- ecranaj metalic si protectie UV
- diametru 5-5.9mm
Prezentare produs

1.5) Cabluri incalzitoare ECOFLOOR MAPSV
cablu de tip monofilar (un miez conductor)
- ecranaj metalic si protectie UV
- diametru 5-5.5mm
Prezentare produs

1.6) Cabluri incalzitoare ECOFLOOR MADPSP
cablu cu doi conductori (bifilar)
- ecranaj metalic si protectie UV
- diametru 6.2-8.9mm
Prezentare produs

SOL SAL