Panourile radiante ECOSUN S reduc costul încălzirii în hale și clădiri înalte

Spațiile înalte sau halele industriale mari pun de multe ori probleme specialiștilor atunci când vine vorba de realizarea unui sistem eficient pentru încălzire. Delphi Electric vă propune o soluție care nu doar că oferă randament, ci și reduce consumul de energie: panourile radiante ECOSUN S+.

 
Ca și unic distribuitor în România a concernului FENIX (Cehia), Delphi Electric vă pune la dispoziție un sistem de încălzire cu panouri radiante ce eficientizează încălzirea spațiilor mari și reușește în doar 5 minute de la pornirea instalației să atingă 95% din puterea nominală. Sistemul de față este potrivit pentru încălzirea radiantă a spațiilor cu plafon înalt (între 3 și 10m) panourile fiind fabricate cu unul, două sau trei elemente și puteri între 0,9 și 3,6 kW. Sunt disponibile în carcase de metal albe sau din oțel inoxidabil, cele din urmă fiind potrivite pentru medii corozive.
 
Încălzirea cu panori radiante ECOSUN S+ împiedică ridicarea prafului și oferă o securitate maximă în medii unde există pericol de incendiu.
 
Unde se recomandă folosirea încălzirii cu panouri radiante ECOSUN S+:
> Hale de producție sau depozitare
> Săli de sport sau de festivități/conferințe
> Biserici și clădiri publice cu plafon înalt
> Garaje auto și adăposturi utilaje
> Hangare aeroporturi (ex. degivrare aeronave)
> Ferme de animale
 
 
 
Spre deosebire de sistemele cu convecție (aer cald sau convertoare), consumul de energie în cazul utilizării panourilor recomandate de Delphi Electric, este redus cu până la 40%. În cazul sistemelor cu aer cald sau sau convertoare, căldura „urcă” practic în tavan, iar la hale/spații cu înălțimi de la 4 la 8m între 50 și 80% din volumul de aer este încălzit inutil, activitatea personalului defășurându-se în general la maximum 2m de la sol. Totodată, este important de avut în vedere și distribuța temperaturii care este neuniformă la sistemele clasice cu convecție, apar astfel „zone reci” în locurile depărtate de sursele de căldură, iar curenții de aer sunt dăunători pentru sănătate. În directă legătură se află și circulația prafului care, este antrenat de ventilație (în cazul sistemelor cu aer cald), respectiv de circuitul ascendent/descendent al aerului (în cazul convectoarelor). La toate acestea se adaugă și izolația termică a construcțiilor de tip înalt sau spații mari, care este uneori precară. Lipsa izolației în sol cauzează pierderi însemnate de temperatură, comparativ cu birourile sau locuințele. 
 
Totuși în cazul panourilor ECOSUN S+ :
> Încălzirea se produce local, nu pentru întregul volum al incintei; efectul de încălzire se produce prin propagarea liniară a căldurii emisă de panouri (sub forma undelor în spectrul infraroșu) spre obiecte și persoane, pe care le încălzește;
> Încălzirea este necesară numai pe durata programului de lucru, întrucât în 5 minute de la pornirea instalației se atinge 95% din puterea nominală. De asemenea, oferă posibilitatea folosirii unor termostate precise, programabile;
> Se poate realiza încălzirea pe „zone” de lucru. Astfel, prin gruparea panourilor în câteva zone se poate opri temporar încălzirea în ariile fără activitate umană, rezultând din nou importante economii. 

 
Care sunt principalele avantaje ale ECOSUN S+:
> Nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante;
> Economie de energie/combustibil cu până la -40% față de sistemele clasice;
> Funcționare silențioasă;
> Nu necesită întreținere;
> Nu „ridică praful”
> Siguranță în exploatare, datoră inexistenței unei surse de foc în incinta halei (centrală, arzător etc.), sistem specific de protecție electrică (siguranțe diferențiale), împământare a carcaselor;
> Inexistența noxelor comparativ cu sistemele de ardere (gaz);
> Produs ecologic (nu degajează CO2);
> Temperaturile obținute sunt adaptate necesităților pe zone de lucru și intervale orare;
> Încălzirea este practic instantanee, nu necesită preîncălzirea spațiului;
> Durată mare de viață (nu există piese în mișcare), estimată la aprox 15-20 ani;
> Nu ocupă spațiu la sol, se pot muta/rearanja ușor (de ex. pentru spații închise).
 
Informații tehnice:
 
> Puterea instalată: se calculează în funcție de pierderile termice ale incintei și dimensiunile spațiului. În general puterea nu depășește 150 W/m2, iar în cazul încăperilor slab izolate termic (din beton) se pot instala panouri ECOSUN S+ pentru încălzirea pe anumite zone de lucru, însă puterea va fi mai mare de 200W/m2.
> Consum: Aici vorbim de o serie de factori care influențează în mod direct, printre care puterea instalată, izolația termică a spațiului, temperatura interioară/exterioară și frecvența de recirculare a aerului spre exterior. Având aceste aspecte, consumul poate varia în limitele 80-150 W/mw/h.
> Cerințe: Sistemul necesită un branșament electric trifazic și o putere adecvată, corespunzător puterii instalate. Panourile trebuie să aibă o distanță de 1m față de obiectele înconjurătoare inflamabile, pe direcția de radiație, fiind montate la o înălțime cuprinsă între 3,5 și 8m. 
 
În ceea ce privește prețul pentru întreg sistemul (fără manoperă și cabluri de alimentare), acesta este între 10 și 18 EUR/m2 suprafață încălzită, în funcție de puterea instalată și sistemul de control ales. Trebuie menționat, de asemenea, că sistemul nu necesită întreținere periodică, astfel odată instalat scutește beneficiarul de alte costuri suplimentare.
 
Proiecte care beneficiază deja de panouri radiante ECOSUN S+:
> Arad – încălzire depozit de 2000m2 pentru reciclarea materialelor la C.J. Arad
> Pitești – încălzire cu ECOSUN S+ pentru o hală de producție de 3000 m2
> Alba Iulia – încălzire hală de producție de 600 m2
> București – încălzire hală aeroport Otopeni
> Fundulea – încălzire hală de 2000 m2.
  
SOL SAL