Blog

Home / Blog
Avantajele sistemelor de fixare Allimex
adaugat 29 Sep 2023

Avantajele sistemelor de fixare Allimex

 În cadrul sistemelor de panouri fotovoltaice, fixarea are un rol foarte important. Sistemele de fixare asigură stabilitatea și siguranța montării, optimizarea producției de energie, flexibilitatea în amplasare și funcționarea ideală a întregului sistem.
 
Delex este o companie care distribuie în România sisteme marca Allimex pentru prinderea panourilor fotovoltaice. Allimex este un producător european de sisteme de montare de înaltă calitate. În acest articol vă prezentăm avantajele sistemelor de fixare Allimex.
 
 1. Soluții pentru orice tip de montare
 
Allimex oferă o gamă variată de sisteme potrivite pentru orice tip de acoperiș, fie înclinat sau plat, dar și pentru montare pe sol. Fiecare kit cuprinde șină, cleme, suporturi triunghiulare și cârlige. Oferim acces la peste 10 tipuri de cârlige SolarSpeed Sliding, fie că este vorba de sisteme cu șurub sau sisteme culisante. Totodată, Allimex oferă 3 sisteme diferite de montare pentru acoperișuri din tablă trapezoidală: SolarSpeed Steel-Deck și 2 sisteme pentru panouri montate pe tablă ondulată: SolarSpeed Corrugated Iron.
 
Datorită expertizei, componentele solare existente pot fi optimizate și personalizate în funcție de designul și montarea dorite. Allimex poate produce sisteme complet noi care se mulează pe dorințele clientului și pe nevoile tehnice. Alături de Delex puteți accesa astfel de sisteme 100% personalizabile.
 
 1. Viteză de instalare fără egal
 
Allimex și-a concentrat expertiza pentru a produce sisteme de fixare cu o viteză și simplitate de montare fără egal. Astfel, firmele care se ocupă cu instalarea pot beneficia de un timp semnificativ redus pentru fixare dacă aleg să colaboreze cu Delex, accesând aceste sisteme.
 
Nu doar economisirea de timp este avantajul, ci și atribuțiile instalatorilor sunt reduse. Sistemele se livrează complet preasamblate: triunghiul este deja fixat pe șină, iar ajustările de unghi sunt predeterminate. Banda de cauciuc este și ea deja lipită pe triunghi. Instalatorul trebuie doar să conecteze elementele triunghiulare și să le înșurubeze, apoi sunt aplicate celelalte elemente și, ulterior, panourile fotovoltaice.
 
 1. Rezistență la coroziune și durabilitate
 
Sistemele de fixare Allimex sunt fabricate din oțel Magnelis, un material testat, foarte durabil și rezistent la coroziune și la factori externi. Elementele din aluminiu au, de asemenea, o calitate înaltă, asigurată de expertiza și dedicarea Allimex pentru acest aspect.
 
 1. Garanția calității unor produse fabricate în Europa
 
Allimex este un producător european de renume, care activează în principal în Belgia și Olanda și este specializat în producerea sistemelor de montare cu experiență de peste 10 ani. Din 2022, Delex România este distribuitor al acestor sisteme fabricate la standarde europene înalte, iar clienții au acces la soluțiile recomandate de specialiștii noștri.
 
Dacă sunteți instalator sau reprezentați o firmă care se ocupă cu instalarea sistemelor fotovoltaice, puteți beneficia de gama largă de sisteme de fixare Allimex, potrivită pentru proiecte diverse și care au pretenția calității și a rezistenței în timp.
 
Pe lângă produsele indicate deja în acest material, sunt disponibile și următoarele structuri speciale din aluminiu și oțel, pentru fixare în sau pe acoperiș, dar și pe sol: SolarSpeed Kalzip, Solar Speed Sud, SolarSpeed Est-Vest, SolarSpeed Ground.
 
Luați legătura cu specialiștii Delex pentru ofertare și pentru a beneficia de toate avantajele acestor sisteme de fixare.
detalii
Avantajele sistemelor solare termodinamice
adaugat 22 Aug 2023

Avantajele sistemelor solare termodinamice

 Sistemele solare termodinamice folosesc o tehnologie capabilă să capteze căldura atât de la soare cât și din mediul ambiant, inclusiv când plouă sau ninge. Aceste sisteme depășesc limitările sistemelor solare tradiționale și fac posibilă creșterea mai eficientă a temperaturii apei.
Sistemul termodinamic produce apă caldă menajeră. El este compus din panou solar, unitate centrală de comandă și boiler. Căldura absorbită din aer trece printr-un schimbător de căldură și încălzește apa în boiler.
 
Cum se diferențiază acestea de sistemele solare cu tub?
Sistemele termodinamice funcționează printr-un singur panou termodinamic, cu un aspect mult mai plăcut și foarte ușor (doar 8 kg), care poate fi instalat pe acoperiș, pe peretele exterior al clădirii sau pe sol. Totodată, automatizarea din fabrică permite ca sistemul să se oprească atunci când energia termică produsă nu este consumată. În schimb, la panourile solare cu tub există riscul de producere a fisurilor în instalație din cauza presiunii.
 
Avantajele sistemelor termodinamice:
 
●      Funcționare 24/24, inclusiv noaptea (astfel obținem randament dublu)
●      Produc apă caldă menajeră în orice condiții meteo, pe timp de ploaie sau ninsoare
●      Eficiență energetică foarte ridicată
●      Nu necesită întreținere, iar durata de viață este îndelungată, până la 25 de ani
 
Delex pune la dispoziție sisteme termodinamice de ultimă generație. Folosim cele mai bune componente și supunem sistemele la teste de calitate foarte riguroase, pentru a ne asigura de satisfacția clienților.
 
Produsele noastre sunt create pe principiile celor mai noi tehnologii și sunt proiectate și fabricate în Europa. Standardele de funcționare calitativă și îndelungată sunt asigurate și prin termeni avantajoși de garanție.
 
Dacă sunteți interesat în accesarea unui astfel de sistem pentru proiectul dumneavoastră, luați legătura cu specialiștii Delex pentru o ofertare personalizată și beneficiați de toate avantajele menționate.
detalii
Cum putem deveni independenți energetic?
adaugat 02 Aug 2023

Cum putem deveni independenți energetic?

 Independența energetică este un obiectiv urmărit de către cei care doresc să crească eficiența energetică a locuinței, a sediului de afaceri sau a halei industriale pe care o dețin. Beneficiile sunt numeroase și merită luate în considerare ca proiect de viitor, mai ales în contextul creșterii costurilor la energie.
 
Conceptul de independență energetică se referă la montarea într-o clădire a unor sisteme care acoperă necesarul energetic. Astfel, proprietarul scapă de grijile în raport cu cheltuielile pentru curent electric, apă caldă sau încălzire.
 
Pe lângă beneficiile economice, este important de menționat că această soluție este una ecologică și prietenoasă cu mediul. Mai ales pentru afaceri, acest fapt reprezintă o bună oportunitate de a contribui la imaginea businessului.
 
Ce înseamnă independența energetică din punctul de vedere al sistemelor implementate?
 
În ansamblu, independența energetică se referă la producerea necesarului de energie cu ajutorul unui sistem fotovoltaic și consumul acesteia prin soluții de încălzire/răcire și de producere a apei calde menajere.
 
Sistemul fotovoltaic generează aceste resurse, transformând energia solară în electricitate. În urma instalării unui astfel de sistem în sediul, hala industrială sau locuința ta poți continua cu proiectul tău de independență energetică prin montarea soluțiilor necesare utilizării acestei energii.
 
Printre aceste soluții, oferite și de Delex, se numără:
 
 
Sistem de încălzire electrică: prin pardoseală, radiantă sau prin convecție
 
 
 
Toate aceste sisteme reprezintă o investiție inițială care poate fi recuperată în timp, pe termen lung independența energetică fiind rentabilă economic și ecologic. Alte beneficii ale independenței energetice sunt:
 
 1. Reducerea semnificativă a costurilor la energie
 2. Protecția împotriva fluctuațiilor din piață ale prețurilor la energie
 3. Impactul redus asupra mediului
 4. Autonomie în caz de crize
 5. Responsabilitate socială și îmbunătățirea imaginii, în cazul afacerilor
 
 
De ce să colaborezi cu Delex în drumul tău către independența energetică?
 
●      Ai acces la soluții de ultimă generație, produse în Europa și cu garanții de calitate înaltă
●      Beneficiezi de personalizare 100%, în urma consultanței de proiect
●      Te bucuri de termeni de garanție avantajoși
●      Obții consultanță tehnică de la inginerii Delex în faza de prevânzare, dar și după încheierea vânzării
 
Proiect implementat de Delex: Sediul Delex România, clădire care produce mai multă energie decât consumă
 
Soluțiile de independență energetică își demonstrează utilitatea în cadrul sediului Delex România. La Alba Iulia, am construit un „Nearly Zero-Energy Building”, folosind sistemele menționate anterior. În momentul acesta, clădirea nu generează costuri de energie, ci produce bani.
 
În concluzie, independența energetică merită luată în considerare, indiferent dacă vizează locuințele proprii, sediile de firmă sau halele industriale. În ansamblu, soluțiile implementate vor produce întreg necesarul energetic și vor scuti proprietarii de costurile la energie. În viitor, tot mai mulți oameni se vor îndrepta spre energie verde și regenerabilă.
 
detalii
Aplicații speciale ale soluțiilor Delex: stațiile de încărcare auto și beneficiile lor
adaugat 20 Jun 2023

Aplicații speciale ale soluțiilor Delex: stațiile de încărcare auto și beneficiile lor

 Soluțiile electrice puse la dispoziție de Delex constau în sisteme de încălzire, energie verde, degivrare, automatizări și, nu în ultimul rând, o serie de aplicații speciale.
 
În acest articol am colectat tot ceea ce trebuie știut despre stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, care pot fi implementate în locuințele dotate cu un sistem fotovoltaic. Vom aborda numeroasele beneficii, tipurile de stații disponibile și modurile de implementare.
 
Stațiile de încărcare auto sunt o soluție potrivită pentru deținătorii de vehicule electrice care pot profita de sistemul fotovoltaic montat în cadrul locuinței personale.
 
Beneficiile esențiale
 
 1. Utilizarea inteligentă a energiei solare pentru încărcarea vehiculelor
 
Sistemele fotovoltaice generează energie electrică prin conversia radiației solare în electricitate. Această energie poate alimenta propria stație de încărcare auto la domiciliu, astfel încât costurile asociate încărcării vehiculelor sunt substanțial reduse, iar nevoia de deplasare la stații de încărcare externe dispare.
 
 1. Economisirea banilor
 
Eficient pe termen lung, un sistem de încărcare auto montat acasă va contribui mult la economisirea banilor. Proprietarii beneficiază direct de energia produsă de propriul sistem fotovoltaic și sunt scutiți de tarifele ridicate pentru energia electrică din rețea. Astfel, în funcție de producția sistemului fotovoltaic și de consumul vehiculelor, beneficiarii se bucură de încărcare auto la costuri vizibil reduse sau chiar gratuită.
 
 1. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
 
Pe lângă efectul nepoluant în raport cu mediul pe care vehiculele electrice îl garantează, utilizarea energiei solare curate și regenerabile pentru încărcarea lor ajută considerabil la reducerea impactului nociv asupra mediului. Astfel, acest avantaj dublu al stațiilor de încărcare la domiciliu contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la ocrotirea mediului. Implementarea unei astfel de soluții este o decizie care îndeplinește mai mult decât nevoile personale.
 
 1. Flexibilitate și independență energetică
 
Confortul crescut este garantat odată cu montarea unei stații de încărcare acasă, deoarece dispare dependența de stațiile publice de încărcare. Astfel, proprietarii beneficiază de control deplin asupra satisfacerii acestei nevoi, rezolvă într-un mod comod alimentarea vehiculelor și se bucură de un grad de flexibilitate foarte avantajos. O astfel de stație oferă posibilitatea încărcării pe timpul nopții sau în orice moment convenabil pentru proprietar, economisind timp și costuri de deplasare.
 
 1. Stocarea excesului de energie
 
Dacă sistemul fotovoltaic produce mai multă energie decât este consumată de casă și vehiculele electrice, proprietarii pot depozita această energie excedentară în baterii de stocare. Acest lucru permite optimizarea maximă a utilizării energiei solare și reducerea pierderilor, asigurând un sistem mai eficient, sustenabil și care asigură mereu toate nevoile energetice.
 
 1. Creșterea valorii proprietății
 
O stație de încărcare montată la domiciliu adaugă valoare proprietății. Deținerea unui sistem fotovoltaic alături de o stație de încărcare auto este un factor atrăgător pentru potențialii cumpărători, iar aprecierea pe piață a proprietății crește considerabil.
 
Beneficiile sunt complexe, asigurate de funcționarea eficientă, ecologică și avantajoasă a sistemului. Astfel, implementarea unui sistem fotovoltaic la domiciliu, alături de o stație de încărcare auto, este o decizie care merită atenție.
 
Tipuri de stații de încărcare
 
 1. Stații de încărcare de nivelul 2: accesibilitate crescută
 
Acestea presupun conexiunea la rețeaua electrică: Stațiile de încărcare de nivelul 2 sunt alimentate de la o sursă de alimentare cu curent alternativ (AC), cum ar fi rețeaua electrică de la domiciliu sau un punct de încărcare public.
 
Se bazează pe conversia energiei: Stațiile de încărcare convertesc curentul alternativ (AC) în curent continuu (DC) pentru a încărca bateriile vehiculului electric.
 
Puterea de încărcare: Stațiile de nivelul 2 au o putere de încărcare mai mică decât cele de nivelul 3 și sunt potrivite pentru încărcarea pe perioade mai lungi de timp, de obicei între câteva ore până la câteva zeci de ore.
 
Utilizare la domiciliu și la punctele de încărcare publice: Aceste stații pot fi instalate la domiciliu sau la punctele de încărcare publice și oferă o opțiune de încărcare convenabilă pentru utilizatorii de vehicule electrice.
 
 1. Stații de încărcare rapidă (DC): convenabilitate, timp scurt de încărcare
 
Presupun conexiunea la rețea sau la baterii de stocare: Stațiile de încărcare rapidă pot fi conectate fie direct la rețeaua electrică de curent continuu (DC), fie pot fi alimentate de la baterii de stocare intermediare.
 
Aceste stații convertesc energia electrică în curent continuu (DC) și o furnizează direct vehiculului electric pentru a încărca rapid bateria.
 
Putere de încărcare rapidă: Stațiile de încărcare rapidă pot furniza o putere mai mare de încărcare, permițând încărcarea vehiculului într-un timp relativ scurt, de obicei în intervalul de 30 de minute până la o oră.
 
Aceste stații sunt utilizate în principal în rețeaua de stații de încărcare publice și sunt concepute pentru a oferi o opțiune rapidă și convenabilă de încărcare pentru utilizatorii de vehicule electrice aflate în tranzit.
 
Cum funcționează stațiile de încărcare
 
La fel ca în cazul stațiilor publice, încărcarea auto este simplă: cablul de încărcare se conectează la portul vehiculului și la stație, iar ea furnizează energia necesară conform specificațiilor tehnice și a ratei de încărcare permise de vehicul.
 
Este important de menționat că există diferite standarde și conectori de încărcare, cum ar fi conectorul Type 1, Type 2, CCS (Combined Charging System) sau CHAdeMO, care pot varia în funcție de regiune și de modelul vehiculului electric.
 
Integrarea stației de încărcare în sistemul fotovoltaic
 
Delex lucrează cu producătorul Eurener în ceea ce privește panourile fotovoltaice, iar invertoarele utilizate sunt de la compania Huawei. Cele două componente sunt integrate într-un sistem fotovoltaic eficient și funcțional, cu garanții de calitate și de utilizare îndelungată.
 
Panourile Eurener generează energie electrică utilizând celule solare din siliciu cristalin. Proiectate și fabricate de acest producător european de renume, panourile garantează o funcționare exemplară, performanță la standarde înalte și durabilitate în diferite condiții meteorologice.
 
Invertoarele Huawei convertesc energia electrică generată de panourile solare în curent alternativ (AC). Dezvoltate de compania globală Huawei Technologies CP., Ltd., produsele se bazează pe tehnologii avansate integrate, care optimizează producția și monitorizarea energiei.
 
Integrarea în sistemul fotovoltaic: panourile Eurener (montabile pe acoperiș sau sol) captează și generează energie electrică de curent continuu, iar invertoarele efectuează conversia în curent alternativ. Cele două componente asigură necesarul de energie pentru imobil, monitorizarea și protecția sistemului. Astfel, cele două se completează reciproc într-un sistem solar integrat, care alimentează în cele din urmă stația de încărcare auto.
 
 
detalii
Avantajele panourilor radiante
adaugat 17 May 2023

Avantajele panourilor radiante

 Dintre soluțiile electrice de încălzire, sistemele cu panouri radiante se evidențiază printr-o mulțime de specificații avantajoase. În cele ce urmează, vom aborda tot ce trebuie știut despre funcționarea acestora, cum se diferențiază de sistemele clasice de încălzire și ce beneficii pot fi extrase din această soluție modernă și inteligentă.
 
Încălzirea radiantă funcționează printr-un principiu simplu: asemenea soarelui, căldura este transmisă direct corpurilor din jur prin intermediul radiațiilor infraroșii. Energia radiantă este transformată în energie termică. Corpurile din încăpere se încălzesc, iar de la acestea
se încălzește și aerul din ambient.
 
Confortul termic dintr-o încăpere este asigurat foarte simplu prin acest gen de echipament. Implementarea se personalizează în funcție de tipul clădirii, iar montajul se realizează astfel încât să ofere cel mai bun randament conform nevoilor.
 
Iată care sunt avantajele panourilor radiante:
 
●      Economie de energie/combustibil față de sistemele clasice
●      Nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante
●      Funcționare silențioasă, nu fac zgomot
●      Nu necesită întreținere
●      Siguranță în exploatare, datorită inexistenței unei surse de foc, sistem specific de protecție electrică (presupun siguranțe diferențiale), împământare a carcaselor
●      Inexistența noxelor comparativ cu sistemele cu ardere (pe gaz)
●      Produs ecologic (acestea nu degajă CO2)
●      Temperaturile obținute sunt adaptate necesităților pe zone de lucru și intervale orare
●      Încălzirea este practic instantanee, nu este necesară preîncălzirea spațiului
●      Durată mare de viață (deoarece nu există piese în mișcare), estimată la ~15-20 ani
●      Nu ocupă spațiu la sol, se pot muta și rearanja ușor (de exemplu în cazul spațiilor închiriate)
 
În raport cu produsele pe care le utilizăm la Delex, există avantaje suplimentare. Acestea se referă la calitatea și funcționarea exemplară a produselor ECOSUN.
 
Panourile radiante în infraroşu ECOSUN sunt rezultatul a 20 de ani de cercetare a grupului multinaţional FENIX, liderul european în sisteme electrice de încălzire. Energia radiată de un corp încălzit este direct proporţională cu suprafața sa. Panourile ECOSUN se disting prin suprafaţa granulară (tehnologie TERMOCRYSTAL™), care măreşte suprafaţa activă de ~2,5 ori, oferind implicit o putere radiantă superioară.
 
Așadar, beneficiilor de bază ale panourilor radiante li se adaugă:
●      Randamentul termic superior cu până la 40% față de un panou radiant clasic, datorită elementelor de încălzire cu depuneri de Termo Crystal și Silicat (mărci înregistrate FENIX, Cehia)
●      Distribuția uniformă a căldurii și raza circulară de acțiune
●      Panourile radiante ECOSUN respectă normele europene de securitate IEC 60 335, care reglementează temperaturile acestora de lucru.
 
Un alt argument pentru implementarea acestei soluții este flexibilitatea. Aceasta constă în posibilitatea de a utiliza panourile radiante în clădiri care servesc funcții diverse: fie din mediul rezidențial, fie din mediul industrial. Delex a configurat sisteme radiante pentru: hale de producție, instituții precum biserici sau spitale, spații de birouri, magazine retail și altele.
 
 
 
 
Așadar, încălzirea radiantă este una dintre soluțiile inteligente de încălzire electrică pe care le oferă Delex. Ca alternativă la sistemele clasice, funcționarea lor presupune o serie de avantaje incontestabile. Recomandăm să luați legătura cu noi pentru a discuta mai multe și pentru a face primul pas către implementarea unui sistem modern și eficient de încălzire pentru imobilul dumneavoastră.
detalii
Programul Casa Verde 2023: Obține finanțare de la stat pentru implementarea unui sistem fotovoltaic
adaugat 13 Apr 2023

Programul Casa Verde 2023: Obține finanțare de la stat pentru implementarea unui sistem fotovoltaic

 Programul Casa Verde, organizat de Administrația Fondului pentru Mediu, presupune obținerea finanțării de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice. Delex poate fi instalatorul alături de care poți beneficia de această oportunitate.
 
În continuare vă prezentăm ceea ce trebuie să știți pentru a vă putea înscrie la sesiunea din 2023 a programului Casa Verde și pentru a obține ulterior un sistem fotovoltaic pentru locuința personală, dimensionat și proiectat astfel încât să servească nevoile specifice imobilului pe care îl dețineți
 
 
Compania Delex România a implementat cu succes peste 100 de sisteme fotovoltaice în sesiunea anterioară, în Alba Iulia și în alte județe din țară.
 
Datorită experienței anterioare, oferim și consultanță în vederea întocmirii dosarului și a înscrierii corecte. În plus, încă din faza preliminară a proiectului poți beneficia de suport tehnic și informatic.
 
Cât despre sistemele fotovoltaice puse la dispoziție, Delex oferă soluții complete de la A la Z, atât privind etapele implementării, cât și în ceea ce privește produsele necesare instalării (prin kituri complete de panouri fotovoltaice on-grid).
 
Anul acesta sunt puse la dispoziție două tipuri de produse care pot fi achiziționate cu ajutorul programului Casa Verde. Astfel, în funcție de dorințele și nevoile tale, poți avea acces la varianta premium, dar și la o variantă cu costuri mai accesibile.
 
Sistemele fotovoltaice pe care le oferim garantează calitatea, rezistența în timp și funcționarea eficientă. Panourile solare cu care lucrăm sunt produse în Spania de către Eurener, cea mai veche companie producătoare de astfel de sisteme din Europa. Termenul de garanție a sistemului este de 30 de ani pe 80% din capacitatea de producție. Desigur, toate acestea vin alături de avantajele generale ale sistemelor fotovoltaice.
 
Procesul este simplu: luați legătura cu noi pentru stabilirea detaliilor de înscriere, primind consultanță de la specialiștii noștri care cunosc pașii de întreprins în acest program. Ne puteți contacta la numărul de telefon 0258 811 977 sau printr-un e-mail la adresa ofertare@del.ro. De asemenea, vă așteptăm la sediul nostru care se află în Alba Iulia, pe strada A.I. Cuza, nr. 15. 
detalii
Avantajele încălzirii electrice prin pardoseală
adaugat 29 Mar 2023

Avantajele încălzirii electrice prin pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai populare de încălzire, un sistem ales pe baza numeroaselor sale avantaje. În acest material vom aborda caracteristicile încălzirii în pardoseală și, totodată, ceea ce pune Delex la dispoziție în raport cu implementarea acestora.
           
Prin definiție, această metodă este una care integrează sistemul în șapa de beton sau imediat sub stratul superior al pardoselii. Este pretabilă atât pentru locuințe noi, cât și pentru renovări, iar în termeni de utilizare poate fi o sursă unică sau una complementară.
 
Încălzirea electrică prin pardoseală aduce numeroase beneficii:
 
Confort termic
 
Încălzirea prin pardoseală este cunoscută pentru gradul ridicat de confort termic. Ea funcționează prin emiterea căldurii prin podea, într-o manieră uniformă și astfel încât aerul din încăpere este încălzit într-un mod cât mai eficient și plăcut. Temperatura oferită de un astfel de sistem este constantă și ușor de controlat.
 
Eficiență energetică
 
Gradul înalt de eficiență al încălzirii prin pardoseală constă în faptul că pierderile de căldură prin pereți sau ferestre sunt mai mici. Comparativ cu alte sisteme, datorită faptului că podeaua este încălzită direct, este suficientă o temperatură mai mică a aerului pentru același grad de confort termic.
 
Economie de spațiu și aspectul estetic al încăperii
 
Fiind o metodă de înlocuire a caloriferelor sau a altor sisteme voluminoase de încălzire, sistemele aflate în pardoseală nu ocupă spațiu în încăpere. Mai ales în cazul spațiilor mici sau în cel al camerelor cu mult mobilier, o astfel de soluție invizibilă este adecvată. În plus, acest aspect oferă oportunități mai bune de design interior.
 
Utilizare facilă și control
 
Încălzirea prin pardoseală este foarte ușor de utilizat, fiind controlabilă prin termostate. Oprirea și pornirea ei pot fi programate într-un mod facil, în funcție de nevoile specifice de temperatură. Totodată, aceasta nu necesită întreținere, deci costurile în raport cu acest aspect sunt nule.
 
Durabilitate și siguranță
 
În ceea ce privește aceste două aspecte, încălzirea prin pardoseală este concepută în mod inteligent pentru a avea riscuri minime de incendiu sau de avarie. În plus, comparativ cu sistemele care utilizează combustibili fosili, acest tip de încălzire nu produce emisii de gaze nocive, precum monoxidul de carbon.
 
 
În continuare, vom atinge câteva aspecte legate de detaliile tehnice ale unui astfel de sistem, atât în raport cu alte soluții, cât și prin ceea ce oferă Delex drept companie care se ocupă de distribuția soluțiilor electrice de încălzire.
 
Diferențele dintre încălzirea electrică prin pardoseală și cea cu agent termic
 
 
În cazul încălzirii cu agent termic, o centrală termică produce căldură prin arderea combustibililor fosili, cum ar fi gazul sau petrolul. Ea este apoi este transmisă prin intermediul unui circuit de conducte cu apă încălzită la radiatoarele amplasate în diferite camere ale casei. Acest sistem necesită instalarea unui boiler, a unui termostat și a unor conducte de distribuție.
 
Pe de altă parte, încălzirea electrică în pardoseală utilizează cabluri sau plăci de încălzire electrică amplasate sub podea, care încălzesc direct suprafața podelei. Această metodă este mai eficientă din punct de vedere energetic și mai rapidă în atingerea temperaturii dorite, deoarece nu există pierderi de căldură prin conductele de distribuție. De asemenea, nu este necesară montarea unui boiler sau a conductelor de distribuție, ceea ce face această metodă mai economică și mai ușor de instalat.
 
În plus, încălzirea electrică în pardoseală poate fi controlată mai precis prin intermediul termostatelor programabile care reglează temperatura din cameră, ceea ce ajută la economisirea energiei și a banilor pe facturile de energie electrică. Delex operează cu o gamă largă de termostate, programabile pe perioade orare și cu o interfață intuitivă pentru orice utilizator.
 
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că încălzirea electrică în pardoseală reprezintă o investiție serioasă în sensul costului de achiziție inițial, dar va oferi beneficii pe termen lung prin economisirea energiei și prin lipsa costurile de întreținere, alături de avantajul durabilității.
 
Delex pune la dispoziție produse cu o garanție extinsă. Durata de viață a sistemului prin pardoseală poate fi de până la 80 de ani. Totodată, calitatea produselor este garantată prin colaborarea cu parteneri care instalează încălziri electrice de mai bine de 15 ani. 
detalii
Avantajele pompelor de căldură
adaugat 24 Feb 2023

Avantajele pompelor de căldură

 Pompele de căldură sunt sisteme care asigură încălzirea clădirilor prin extragerea de căldură dintr-un mediu și transferarea ei în altul. Ele sunt o tehnologie modernă, foarte eficientă din punct de vedere energetic, flexibilă și ecologică, fiind una dintre soluțiile de energie verde pe care Delex le pune la dispoziție.
 
În acest articol vom prezenta modul de funcționare al pompelor de căldură, alături de avantajele majore ale acestora și beneficiile de care e bine să ținem cont atunci când alegem acest sistem.
 
Așa cum reiese din denumirea lor, pompele de căldură extrag căldură din sol, apă sau aer, prin utilizarea unei cantități mici de energie. Aceasta este apoi transferată către clădirea pentru care este montat sistemul, încălzind sau răcind locuința sau spațiul respectiv.
 
Avantajele pompelor de căldură sunt:
 
Eficiența energetică
Sistemele de acest tip nu necesită o cantitate mare de energie pentru a produce căldură, astfel încât sunt mai eficiente decât sistemele tradiționale, care generează căldură prin arderea combustibililor fosili.
 
Costuri reduse pe termen lung
Chiar dacă instalarea unei pompe de căldură poate aduce costuri inițiale mai mari decât instalarea unui sistem tradițional, avantajul ei se simte pe termen lung. Costurile vor fi mai mici datorită eficienței lor energetice discutate anterior.
 
Durată de viață îndelungată
Unele pompe de căldură sunt proiectate pentru o funcționare de până la 20 de ani sau chiar mai mult. Acest lucru, comparativ cu sistemele tradiționale, asigură costuri reduse de întreținere.
 
Flexibilitate
Gradul de personalizare în funcție de tipul clădirii și de nevoile specifice este un avantaj semnificativ. Pompele de căldură sunt disponibile în mai multe dimensiuni și tipuri de funcționare, astfel că se pot plia pe o gamă largă de nevoi de încălzire sau răcire. De asemenea, ele pot fi instalate atât în interior, cât și în exterior.
 
Mediu mai curat
Pompele de căldură nu generează emisii poluante. Ele sunt o opțiune ecologică, raportat la sistemele tradiționale. Totodată, ele reduc dependența de combustibili fosili și contribuie astfel la reducerea amprentei de carbon.
 
Confort termic optimizat
Așa cum am menționat deja, pompele de căldură pot asigura încălzirea, dar și răcirea unei clădiri. În același timp, confortul termic este garantat pe tot parcursul anului.
 
Zgomot redus
Pompele de căldură nu depind de procese de combustie sau ventilare, astfel că sunt mai silențioase față de sistemele tradiționale.
 
Funcționare ecologică
Aceste sisteme reduc amprenta de carbon a clădirii, deoarece utilizează în mod ingenios resurse disponibile natural, în mediul exterior.
 
Dintre tipurile de pompe de căldură, Delex România pune la dispoziție Pompe de căldură AER-APĂ.
 
Ele funcționează prin extragerea de căldură din aerul exterior și transferarea ei către un sistem centralizat de încălzire, respectiv pentru apă caldă menajeră. Pompele de căldură aer-apă sunt unele dintre cele mai populare. Sunt utile mai ales pentru încălzirea clădirii sau a apei necesare în cazul clădirilor unde nu există acces la o sursă de apă caldă sau la sol.
 
Pompele de căldură AER-APĂ oferă toate avantajele menționate mai sus. În plus, Delex oferă o garanție de 2 ani pentru aceste sisteme.
 
Pentru a avea acces la soluția completă, Delex pune la dispoziție kit-uri care conțin toate elementele necesare montării pompelor aer-apă. Mai multe detalii pot fi solicitate luând legătura cu noi.
detalii
Avantajele unui sistem fotovoltaic on-grid - Delex
adaugat 27 Jan 2023

Avantajele unui sistem fotovoltaic on-grid - Delex

Sistemele fotovoltaice on grid sunt una dintre soluțiile care transformă energia solară în energie electrică. Sistemul fotovoltaic de tipul ON-GRID este caracterizat prin faptul că este conectat la rețeaua locală de energie electrică, iar surplusul de energie este injectat înapoi în rețea. Astfel, devenim prosumatori în rețea, deoarece energia neconsumată poate fi chiar o sursă suplimentară de venituri.

Există numeroase beneficii pentru alegerea unui astfel de sistem, pe care Delex îl pune la dispoziție prin kiturille de panouri fotovoltaice on-grid, dar și printr-o serie de servicii conexe care însoțesc montarea și ducerea la bun sfârșit a proiectului.
 

În principiu, acest tip de echipament este considerat una dintre cele mai eficiente surse de conversie a energiei solare în energie electrică. Panourile fotovoltaice produc curent continuu și alimentează constant consumatorii conectați la acestea. Prin intermediul unui contor bidirecțional, energia produsă și neconsumată va fi injectată înapoi în rețeaua națională sau locală. E important de știut că, în cazul în care într-o lună nu se consumă mai multă energie decât se produce, furnizorului de energie îi va fi plătită doar diferența dintre ceea ce ați produs și ceea ce ați consumat.
 

Avantajele acestei soluții sunt


 • Funcționarea nepoluantă și de lungă durată
 • Costuri aproape inexistente de întreținere
 • Reducerea substanțială a facturilor la energie electrică
 • Reducerea facturilor la gaz, în cazul în care surplusul de energie poate fi folosit în alimentarea surselor de încălzire care folosesc curent pentru funcționare
 • Posibilitatea de extindere ulterioară a sistemului pentru a crește productivitatea
Delex asigură nu numai echipamentul necesar pentru implementarea unui astfel de sistem, ci oferă soluția la cheie. Serviciile puse la dispoziție sunt: consultanța, analiza în ceea ce privește situația actuală, dimensionarea proiectului, proiectarea, studiul de fezabilitate (unde este cazul), implementarea și monitorizarea.

În ceea ce privește produsele, Delex lucrează cu panouri solare produse în Spania, pentru care producătorul, Eurener, oferă cele mai bune garanții din piața UE. Termenul de garanție este de 30 de ani pe 80% din capacitatea de producție a sitemului. Eurener sunt cea mai veche companie producătoare de panouri fotovoltaice din Europa, iar experiența lor își spune cuvântul. Sistemul de fixare este produs de compania belgiană Allimex.
 

Atât în cazul panourilor, cât și în cazul sistemului de fixare, produsele sunt asigurate prin toate certificările solicitate de UE și se supun legislației din Spațiul Economic European. Mai precis, producătorii sunt cei responsabili pentru garanția produselor și pentru eventuala despăgubire a clienților.
 

Alegerea unui sistem fotovoltaic on-grid este recomandată atât în cazul proiectelor rezidențiale, cât și în cazul spațiilor comerciale sau al halelor industriale. Delex a avut succes în implementarea unor proiecte de grade variate de complexitatea, asigurând mereu productivitatea și calitatea înaltă a sistemelor. Cel mai mare proiect realizat a avut loc pentru compania IPEC SA, din Alba-Iulia, unde a fost pus în funcționare un sistem de 1 MW care asigură o bună parte din consumul fabricii. Au fost instalate 2174 de panorui fotovoltaice și 15 invertoare. De asemenea, Delex a avut colaborări atât la nivel național, cât și în afara țării.
 

Delex (cunoscută anterior ca Delphi Electric) este o companie fondată în 2005, specializată în sisteme de încălzire electrică și radiantă, energie regenerabilă, degivrare, ventilație și aer condiționat. Delex operează ca distribuitor și importator al unora dintre cele mai cunoscute branduri pentru astfel de soluții electrice.

detalii
Delphi Electric devine Delex: un nou nume, aceeași misiune
adaugat 20 Dec 2022

Delphi Electric devine Delex: un nou nume, aceeași misiune

 

Delex este noul nume al Delphi Electric, companie fondată în 2005 și specializată în sisteme de încălzire electrică și radiantă, energie regenerabilă, degivrare, ventilație și aer condiționat. Delex operează ca distribuitor și importator al unora dintre cele mai cunoscute branduri pentru astfel de soluții electrice.

 

De la Delphi Electric la Delex

 

Istoricul companiei este un model de evoluție constantă. Activitatea Delphi Electric a început în anul 2005 la Alba-Iulia prin comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire și degivrare electrică. După câțiva ani de dezvoltare și activitate dinamică pe piața de profil, compania ia parte la târguri și evenimente importante din domeniu: Ambient Instal Expo (Cluj, 2012), Surse Regenerabile de Energie (Alba Iulia, 2012 și 2013), Renexpo South-East Europe (2014), Romtherm Expo (București), Alba Green Energy (Alba Iulia, 2022) și multe altele. În paralel, echipa companiei organizează constant workshopuri și cursuri de specializare pentru firmele interesate.

 

Ca rezultat al evoluției și extinderii Delphi Electric, a fost dezvoltată o rețea națională de reselleri regionali, prin intermediul cărora soluțiile electrice marca Delphi au fost aduse la dispoziția românilor în aproape toate județele țării. Mai mult de atât, în 2015 a fost deschisă o sucursală la București. Următorul pas al evoluției a avut loc în 2019, când compania s-a extins pe piața din Belgia prin brandul Delex, unde continuă misiunea către un viitor electric.

 

Misiunea și serviciile Delex

 

„Viitorul e electric” a devenit deviza sub care au fost desfășurate toate eforturile companiei noastre. Astfel, obiectivul întregii activități este oferirea soluțiilor alternative de încălzire, degivrare, aer condiționat, ventilație și multe altele. Aceste soluții sunt bazate 100% pe energia electrică, o variantă mai ecologică și economică decât opțiunea tradițională a utilizării gazelor sau a lemnelor pentru încălzire.

 

Serviciile Delex sunt multidimensionale: de la vânzare, proiectare, instalare și garanție, până la punerea la dispoziție a cursurilor de specializare în sistemele electrice. De aceea, Delex poate fi definit ca un „one-stop shop” pentru soluții de încălzire, răcire și ventilație ecologică, dar și pentru sisteme de energie regenerabilă (pompe de căldură și sisteme fotovoltaice).

 

Un viitor electric

 

Delex dorește să ducă mai departe misiunea Delphi Electric de oferire a soluțiilor electrice pentru proiecte variate: de la hale industriale, la sedii de firmă, locuințe independente energetic și spații comerciale.

 

Ne adresăm atât oamenilor specializați (proiectanți, instalatori, arhitecți), cât și consumatorilor finali, persoane care au conștientizat beneficiile sistemelor electrice pentru locuință, precum: amortizarea investiției în doar câțiva ani, durata de viață, independența energetică și responsabilitatea față de mediu. Delex construiește drumul către un viitor electric, pe care vor putea păși cât mai mulți români prin alegerea soluțiilor electrice inteligente, inovatoare, de calitate, durabile și ecologice.

detalii
Articole noi
Avantajele sistemelor de fixare Allimex

Avantajele sistemelor de fixare Allimex

 În cadrul sistemelor de panouri fotovoltaice, fixarea are un rol foarte important. Sistemele de fixare asigură stabilitatea și siguranța montării, optimizarea producției de energie, flexibilitatea în amplasare și funcționarea ideală a întregului sistem.
 
Delex este o companie care distribuie în România sisteme marca Allimex pentru prinderea panourilor fotovoltaice. Allimex este un producător european de sisteme de montare de înaltă calitate. În acest articol vă prezentăm avantajele sistemelor de fixare Allimex.
 
 1. Soluții pentru orice tip de montare
 
Allimex oferă o gamă variată de sisteme potrivite pentru orice tip de acoperiș, fie înclinat sau plat, dar și pentru montare pe sol. Fiecare kit cuprinde șină, cleme, suporturi triunghiulare și cârlige. Oferim acces la peste 10 tipuri de cârlige SolarSpeed Sliding, fie că este vorba de sisteme cu șurub sau sisteme culisante. Totodată, Allimex oferă 3 sisteme diferite de montare pentru acoperișuri din tablă trapezoidală: SolarSpeed Steel-Deck și 2 sisteme pentru panouri montate pe tablă ondulată: SolarSpeed Corrugated Iron.
 
Datorită expertizei, componentele solare existente pot fi optimizate și personalizate în funcție de designul și montarea dorite. Allimex poate produce sisteme complet noi care se mulează pe dorințele clientului și pe nevoile tehnice. Alături de Delex puteți accesa astfel de sisteme 100% personalizabile.
 
 1. Viteză de instalare fără egal
 
Allimex și-a concentrat expertiza pentru a produce sisteme de fixare cu o viteză și simplitate de montare fără egal. Astfel, firmele care se ocupă cu instalarea pot beneficia de un timp semnificativ redus pentru fixare dacă aleg să colaboreze cu Delex, accesând aceste sisteme.
 
Nu doar economisirea de timp este avantajul, ci și atribuțiile instalatorilor sunt reduse. Sistemele se livrează complet preasamblate: triunghiul este deja fixat pe șină, iar ajustările de unghi sunt predeterminate. Banda de cauciuc este și ea deja lipită pe triunghi. Instalatorul trebuie doar să conecteze elementele triunghiulare și să le înșurubeze, apoi sunt aplicate celelalte elemente și, ulterior, panourile fotovoltaice.
 
 1. Rezistență la coroziune și durabilitate
 
Sistemele de fixare Allimex sunt fabricate din oțel Magnelis, un material testat, foarte durabil și rezistent la coroziune și la factori externi. Elementele din aluminiu au, de asemenea, o calitate înaltă, asigurată de expertiza și dedicarea Allimex pentru acest aspect.
 
 1. Garanția calității unor produse fabricate în Europa
 
Allimex este un producător european de renume, care activează în principal în Belgia și Olanda și este specializat în producerea sistemelor de montare cu experiență de peste 10 ani. Din 2022, Delex România este distribuitor al acestor sisteme fabricate la standarde europene înalte, iar clienții au acces la soluțiile recomandate de specialiștii noștri.
 
Dacă sunteți instalator sau reprezentați o firmă care se ocupă cu instalarea sistemelor fotovoltaice, puteți beneficia de gama largă de sisteme de fixare Allimex, potrivită pentru proiecte diverse și care au pretenția calității și a rezistenței în timp.
 
Pe lângă produsele indicate deja în acest material, sunt disponibile și următoarele structuri speciale din aluminiu și oțel, pentru fixare în sau pe acoperiș, dar și pe sol: SolarSpeed Kalzip, Solar Speed Sud, SolarSpeed Est-Vest, SolarSpeed Ground.
 
Luați legătura cu specialiștii Delex pentru ofertare și pentru a beneficia de toate avantajele acestor sisteme de fixare.

>> 29 Sep 2023
Avantajele sistemelor solare termodinamice

Avantajele sistemelor solare termodinamice

 Sistemele solare termodinamice folosesc o tehnologie capabilă să capteze căldura atât de la soare cât și din mediul ambiant, inclusiv când plouă sau ninge. Aceste sisteme depășesc limitările sistemelor solare tradiționale și fac posibilă creșterea mai eficientă a temperaturii apei.
Sistemul termodinamic produce apă caldă menajeră. El este compus din panou solar, unitate centrală de comandă și boiler. Căldura absorbită din aer trece printr-un schimbător de căldură și încălzește apa în boiler.
 
Cum se diferențiază acestea de sistemele solare cu tub?
Sistemele termodinamice funcționează printr-un singur panou termodinamic, cu un aspect mult mai plăcut și foarte ușor (doar 8 kg), care poate fi instalat pe acoperiș, pe peretele exterior al clădirii sau pe sol. Totodată, automatizarea din fabrică permite ca sistemul să se oprească atunci când energia termică produsă nu este consumată. În schimb, la panourile solare cu tub există riscul de producere a fisurilor în instalație din cauza presiunii.
 
Avantajele sistemelor termodinamice:
 
●      Funcționare 24/24, inclusiv noaptea (astfel obținem randament dublu)
●      Produc apă caldă menajeră în orice condiții meteo, pe timp de ploaie sau ninsoare
●      Eficiență energetică foarte ridicată
●      Nu necesită întreținere, iar durata de viață este îndelungată, până la 25 de ani
 
Delex pune la dispoziție sisteme termodinamice de ultimă generație. Folosim cele mai bune componente și supunem sistemele la teste de calitate foarte riguroase, pentru a ne asigura de satisfacția clienților.
 
Produsele noastre sunt create pe principiile celor mai noi tehnologii și sunt proiectate și fabricate în Europa. Standardele de funcționare calitativă și îndelungată sunt asigurate și prin termeni avantajoși de garanție.
 
Dacă sunteți interesat în accesarea unui astfel de sistem pentru proiectul dumneavoastră, luați legătura cu specialiștii Delex pentru o ofertare personalizată și beneficiați de toate avantajele menționate.

>> 22 Aug 2023
Cum putem deveni independenți energetic?

Cum putem deveni independenți energetic?

 Independența energetică este un obiectiv urmărit de către cei care doresc să crească eficiența energetică a locuinței, a sediului de afaceri sau a halei industriale pe care o dețin. Beneficiile sunt numeroase și merită luate în considerare ca proiect de viitor, mai ales în contextul creșterii costurilor la energie.
 
Conceptul de independență energetică se referă la montarea într-o clădire a unor sisteme care acoperă necesarul energetic. Astfel, proprietarul scapă de grijile în raport cu cheltuielile pentru curent electric, apă caldă sau încălzire.
 
Pe lângă beneficiile economice, este important de menționat că această soluție este una ecologică și prietenoasă cu mediul. Mai ales pentru afaceri, acest fapt reprezintă o bună oportunitate de a contribui la imaginea businessului.
 
Ce înseamnă independența energetică din punctul de vedere al sistemelor implementate?
 
În ansamblu, independența energetică se referă la producerea necesarului de energie cu ajutorul unui sistem fotovoltaic și consumul acesteia prin soluții de încălzire/răcire și de producere a apei calde menajere.
 
Sistemul fotovoltaic generează aceste resurse, transformând energia solară în electricitate. În urma instalării unui astfel de sistem în sediul, hala industrială sau locuința ta poți continua cu proiectul tău de independență energetică prin montarea soluțiilor necesare utilizării acestei energii.
 
Printre aceste soluții, oferite și de Delex, se numără:
 
 
Sistem de încălzire electrică: prin pardoseală, radiantă sau prin convecție
 
 
 
Toate aceste sisteme reprezintă o investiție inițială care poate fi recuperată în timp, pe termen lung independența energetică fiind rentabilă economic și ecologic. Alte beneficii ale independenței energetice sunt:
 
 1. Reducerea semnificativă a costurilor la energie
 2. Protecția împotriva fluctuațiilor din piață ale prețurilor la energie
 3. Impactul redus asupra mediului
 4. Autonomie în caz de crize
 5. Responsabilitate socială și îmbunătățirea imaginii, în cazul afacerilor
 
 
De ce să colaborezi cu Delex în drumul tău către independența energetică?
 
●      Ai acces la soluții de ultimă generație, produse în Europa și cu garanții de calitate înaltă
●      Beneficiezi de personalizare 100%, în urma consultanței de proiect
●      Te bucuri de termeni de garanție avantajoși
●      Obții consultanță tehnică de la inginerii Delex în faza de prevânzare, dar și după încheierea vânzării
 
Proiect implementat de Delex: Sediul Delex România, clădire care produce mai multă energie decât consumă
 
Soluțiile de independență energetică își demonstrează utilitatea în cadrul sediului Delex România. La Alba Iulia, am construit un „Nearly Zero-Energy Building”, folosind sistemele menționate anterior. În momentul acesta, clădirea nu generează costuri de energie, ci produce bani.
 
În concluzie, independența energetică merită luată în considerare, indiferent dacă vizează locuințele proprii, sediile de firmă sau halele industriale. În ansamblu, soluțiile implementate vor produce întreg necesarul energetic și vor scuti proprietarii de costurile la energie. În viitor, tot mai mulți oameni se vor îndrepta spre energie verde și regenerabilă.
 

>> 02 Aug 2023
SOL SAL