Garantie

Conditii generale de garantie

- Instalarea produselor comercializate se face in conformitate cu instructiunile ce insotesc produsul sau a celor de la distribuitor sau partener.
- Respectarea normelor tehnice in vigoare si de protectia muncii pentru lucru cu instalatii electrice si dispozitive electrice si electronice si aparataj electrocasnic.
- In cazul produselor instalate, completarea corecta si completa a certificatului de garantie si returnarea sa catre reseller/furnizor in termen de 45 de zile de la actul vanzarii.
- Conectarea termostatului si a elementului incalzitor la instalatia electrica a locuintei se face de catre un electrician autorizat sau de un partener/instalator autorizat Delphi Electric.
- In cazul unui defect in material sau de fabricatie, obligatia partenerului, respectiv a distribuitorului Delphi Electric, va fi de a repara produsul defect, sau, unde nu este posibil, de a furniza un produs nou, identic sau echivalent celui defect, fara costuri suplimentare din partea clientului, in termen ce nu depaseste 15 zile (daca produsul se afla pe stoc). Cauza defectului se va determina la fata locului prin masuratori si observatii, si se va intocmi un buletin de constatare in prezenta ambelor parti.
- Garantia nu acopera defectiunile de natura mecanica cauzate de transport sau stocare neadecvata, instalare sau operare defectuoasa , cat si cele cauzate de factori externi (ex: inundatii, cutremure, tensiuni de alimentare sub/peste cea nominala, fluctuatii de tensiune frecvente sau socuri electrice), instalarea de catre personal nespecializat.
- In cazul unor defecte neacoperite de garantie, daca clientul solicita asistenta noastra, Delphi Electric si partenerii sai vor depune eforturi rezonabile pentru a identifica si remedia eventualele defectiuni, costurile legate de manopera si materiale fiind insa in intregime suportate de catre client.
- Incepand din 2014, Fenix acorda garantie "pe viata" sistemelor electrice de incalzire cu cabluri ECOFLOOR montate la interior, cu respectarea anumitor conditii (vezi mai jos), si inregistrarea clientului final aici:
http://warranty.fenixgroup.cz
Tabel cu perioadele standard de garantie a produselor comercializate:
Produse
Producator
Garantie
Mentiuni
Durata medie de utilizare
Cablu incalzitor ECOFLOOR - interior
FENIX
Pe durata de viata a pardoselei *
*- putere max de 18W/ml, si  max 200W/m2
- instalarea unui termostat cu senzor de pardoseala pentru controlul sistemului;
- respectarea instructiunilor de instalare;
- inregistrarea garantiei pe site-ul producatorului, in cel mult 6 luni de la achizitia produselor:
http://warranty.fenixgroup.cz/
Nerespectarea conditiilor de mai sus limiteaza garantia la 10 ani.
50 ani
Cablu incalzitor ECOFLOOR- exterior
FENIX
10 ani
- instalate ingropat (exceptia fac cablurile ingropate in   nisip sau pamant, unde garantia este de 2 ani)
30 - 40 ani
Cablu incalzitor ECOFLOOR - exterior
FENIX
5 ani
- instalate aparent (acoperis, jgheaburi, burlane,   conducte*)
* - daca sunt instalate cu termostat
10 - 15 ani
Panouri radiante ECOSUN
FENIX
5 ani
 
30 ani
Folie ECOFILM F & C
FLEXEL
10 ani
 
30 ani
Termostate
FENIX/OJ/IMIT
2 ani
 
8 - 10 ani
Convectoare electrice
ATLANTIC
2 ani
 
10 ani
Cablu autoreglabil ELSR
ELTHERM
1 an
Se poate acorda garantie extinsa pana la 5ani. Garantia extinsa asigura prelungirea perioadei de garantie standard oferita de producator. Este un serviciu optional oferit in baza unui certificat suplimentar, care necesita a fi completat de catre client. Certificatul va fi stabilit in functie de aplicatie.
5 ani
Alte produse
 
2 ani
 
3 - 5 ani
Invertoare
SMA
5 ani
 
6 - 8 ani
Panouri Fotovoltaice
EURENER
20 ani
 
30 ani
Panouri Termodinamice
ENERGIE
10 ani
 
15 - 20 ani
Sisteme de fixare
ALLIMEX
10 - 25
ani
> 25 ani, pentru sine, cleme si carlige
> 25 ani, pentru feronerie
> 10 ani, pentru elemente lacuite si anodizate
30+
ani
SOL SAL